Močna menstruacija

Menstruacije so moteče za vse ženske, vendar kadar so še posebno močne, imajo lahko negativen vpliv na življenje, ljubezensko in finančno. Dobra novica je, da se lahko močne menstruacije omili s spremembo prehrane, redno telesno dejavnostjo in hormonsko kontracepcijo. Če ti ukrepi ne uspejo, obiščite zdravnika, da ugotovi, ali ima vaša močna menstruacija za sabo kakšen drug vzrok, ki ga je potrebno obravnavati.

Prehrana za lajšanje menstruacije:

Izogibajte se bele moke, sladkorja in predelanih živil. Za ta živila se zdi, da poslabšajo simptome PMS in povzročajo težke menstruacije. Izogibanje sladkorju lahko pomaga zmanjšati napenjanje in krče. Sladoled in čips sta lahko točno to, kar si želite, vendar boste hitro začutili razliko, če se jima odrečete.



Telovadba za lajšanje menstrualnih bolečin:

Redna zmerna telesna dejavnost vam lahko pomaga omiliti menstruacije. Redna vadba vaše telo ohranja zdravo in težo enakomerno, da je manj verjetno, da boste imeli maščobna nihanja, ki vodijo do nepravilnih in bolečih menstruacij.

Kontracepcijske tabletke za blaženje menstruacije:

Pogovorite se svojim ginekologom o kontracepcijskih tabletah. Le te vsebujejo progesteron in estrogen, dva hormona, ki uravnavata menstruacijski ciklus. Za veliko žensk jemanje kontracepcijskih tabletk pomeni, da imajo manj boleče in krajše menstruacije. Če je vaša menstruacija še posebno boleča, potem vsekakor razmislite o tem.