Kako preprečiti bolečo menstruacijo

Menstruacija je dovolj zoprna že brez kakršnihkoli zapletov. Spopadanje s krči pa je poleg hormonskih neravnovesij in rednih stranskih učinkov še posebno zoprno. Krči so posledica krčenja maternice, saj se odlušči plast, ki je bila pripravljena za morebitno nosečnost. Menstrualni krči so stranski učinki menstruacije. Bolečine, ki se pojavijo med njimi so lahko blage, zmerne ali hude. Menstrualni krči so prisotni v trebuhu oziroma na področju maternice, v spodnjem delu hrbta in v nekaterih primerih v nogah. Ibuprofen paracetamol in druga zdravila proti bolečinam je mogoče uporabiti kot začasno zdravilo, vendar pa z naslednjimi nasveti lahko preprečite nadaljnje boleče menstruacije.

Uživajte zdravo prehrano. To vključuje veliko svežega sadja in zelenjave, pa tudi pitje velikih količin vode. Poskušajte z različnimi načini prehrane, da ugotovite, kako posamezne vrste hrane vplivajo na menstruacijo Veliko vlaknin je še posebej koristno uživati pri čiščenju telesa s preveč estrogena.

Jemljite prehranska dopolnila. Nekatere študije kažejo, da lahko vitamin E zmanjša menstrualne krče. Prav tako je bilo to ugotovljeno za cink in kalcij, ki poleg zmanjšanja krčev zmanjšata tudi napenjanje in sorodne simptome PMS. Kalcij in magnezij zmanjšata bolečine v mišicah, vendar jih potrebno uživati vsaj 2 do 3 mesece, preden opazite učinek.



Redno obiskujte zdravnika, da zagotovite, da nimate kakšnih drugih zdravstvenih problemov.

Preidite na hormonsko kontracepcijo . Kontracepcijske tablete vsebujejo hormone , ki preprečujejo ovulacijo in zmanjš zmanjšujejo menstrualne krče. To je razlog, da mnogo zdravnikov predpisuje kontracepcijske tabletke za zmanjšanje menstrualnih krčev.